Jurnalul orei 15, 11 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 11 ianuarie 2022, 16:50 | 819

Prezentat de Vasile Luchianu

Varianta Omicron a noului coronavirus a fost confirmată oficial în Republica Moldova. Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță că noua tulpină a fost confirmată în 16 cazuri. Printre cei infectați este și un bebeluș de două luni, și o femeie însărcinată. Autoritățile au anunțat astăzi că Republica Moldova a intrat într-un nou val pandemic, al cărui apogeu ar urma să fie atins în luna februarie.

MoldovaGaz se pregătește să ceară Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o nouă majorare a tarifelor pentru consumatorii finali, iar la ora actuală negociază cu băncile contractarea unui credit pentru achitarea în avans a consumului pentru ianuarie către Gazprom. Declarația a fost făcută de ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, care a confirmat că, de la începutul acestei luni, MoldovaGaz achită furnizorului rus cu 200 de dolari mai mult pentru gaze decât în lunile noiembrie și decembrie 2021.

Vicepremierul Andrei Spânu nu vede niciun temei pentru majorarea actualului tarif la energia electrică cel puțin până la sfârșitul lunii martie, când expiră contractul actual cu Centrala de Cuciurgan. El a făcut această precizare după ce ieri, distribuitorul Premier Energy a cerut autorității de reglementare dublarea tarifului pentru populație începând cu 1 februarie. Administrația companiei Premier Energy nu a reacționat deocamdată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie