Dosarul „verde de briliant”, în care Cavcaliuc este învinuit împreună cu alți patru membri PACE, a fost trimis în judecată
Politic 20 iulie 2021, 15:42 | 1375

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost anunțat în căutare de Procuratura raionului Sângerei. Dosarul „verde de briliant” în care este învinuit împreună cu alți patru membri ai partidului a fost trimis în judecată. Cavcaliuc susține că nu se eschivează de la răspundere. El spune că nu s-a prezentat la solicitarea procurorilor deoarece a fost în vacanță, iar acum este în drum, spre casă. El nu a precizat, însă, când ajunge în Republica Moldova.

Procuratura raionului Sângerei a trimis în judecată cauza penală în care patru membri ai partidului PACE sunt acuzați de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane”. Deoarece Cavcaliuc s-a eschivat în câteva rânduri de a se prezenta la audieri, Procuratura a dispus anunțarea acestuia în căutare.

PROCURATURA GENERALĂ: "Potrivit materialelor, pe 9 iulie curent, acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivându-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au dispus anunțarea acestuia în căutare."

Gheorghe Cavcaliuc a reacționat rapid pe Facebook. Acesta susține că este cu familia în drum spre casă, dar nu precizează când anume va ajunge în Republica Moldova.

GHEORGHE CAVCALIUC: "Am cerut recuzarea procurorilor cu care sunt în conflict de interese și care nu-mi garantează un proces echitabil. Am informat oficial Procuratura Generală și Procuratura din Sângerei că avocații sunt în concediu anual, oficial, iar eu cu familia în concediu."

A scris Cavcaliuc. Pe 16 iulie, Procuratura Sângerei a dispus reținerea liderului PACE pentru a-i fi prezentată învinuirea în dosarul ”verde de briliant”. Cavcaliuc este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau până la cinci ani de pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!