Jurnalul orei 15, 7 Februarie
Jurnalul orei 15:00 7 februarie 2022, 16:31 | 589

Prezentat de Eugenia Apostu

Peste 100 de certificate de vaccinare anti-COVID ar fi fost eliberate ilegal anul trecut de către angajații spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău persoanelor aflate peste hotare. Așa informa dimineață Procuratura Generală. Ofițerul de presă al Spitalului „Sfânta Treime” a dezmințit însă această informație, iar ulterior și Procuratura a emis un nou comunicat în care recunoaște că a greșit și că acțiunile procesuale îi vizează, de fapt, pe unii angajați ai Asociației Medicale Teritoriale Râșcani.

Autoritățile municipale sunt de părere că situația epidemiologică se ameliorează. Elevii au revenit de azi la ore cu prezență fizică, în spitalele pentru copii au fost închise mai multe secții deschise anterior pentru micii pacienți. Există însă o presiune în secțiile de terapie intensivă pentru adulți, chiar dacă majoritatea pacienților dezvoltă simptome ușoare, a declarat astăzi șeful Direcției generale sănătate și asistență socială, Boris Gâlcă.

Șuieră vântul prin gările auto din capitală după greva anunțată de transportatori pentru perioada 7-9 februarie. Cei mai nemulțumiți sunt pasagerii, care sunt nevoiți să recurgă la transportul de ocazie pentru a se deplasa în capitală sau spre alte localități din țară. Totuși, nu toți operatorii au sistat circulația. APOTA a recurs la protest după ce Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale nu a ținut cont de cerințele anterioare ale transportatorilor vizând ajustarea tarifelor de călătorie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie