Partidul Șor organizează excursii pentru locuitorii raionului Hâncești
Politic 3 februarie 2020, 20:21 | 2051

Adulți și copii din raionul Hâncești, unde pe 15 martie vor avea loc alegeri parlamentare noi, sunt duși în excursii gratuite la OrheiLand de către Partidul Șor. În schimb, li se împart ziare ale acestei formațiuni politice. Asta reiese dintr-un video apărut pe internet, în care sunt surprinși mai mulți copii ce se pregătesc de călătorie. Purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor a negat inițial informația, dar, după ce i-am trimis filmulețul, ne-a spus că nu vede „nimic rău” în organizarea unor asemenea excursii. Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale atenționează însă că minorii NU pot fi implicați în activități politice.

În imagini se văd două autocare, iar lângă ele se află un grup de copii, care ar fi din satul Stolniceni, raionul Hâncești. O femeie, care ține în brațe o mulțime de ziare de-ale Partidului Șor, susține că ei pleacă la OrheiLand, iar călătoria este organizată de aceeași formațiune politică.

Mai mult, femeia recunoaște că astfel de excursii NU sunt organizate pentru prima dată.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Electorale Centrale ne-a declarat că instituția poate investiga acest caz doar după ce va fi depusă o sesizare. Totuși, el a atenționat că minorii NU pot fi implicați în activitățile unei formațiuni politice.

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor, Alina Șargu, a negat inițial informația despre organizarea unor excursii de către această formațiune politică, dar, după ce i-am trimis filmulețul, ne-a spus că nu vede „nimic rău” în organizarea lor pentru copii. 

Opinia ta contează. Comentează!