Poliția olandeză a primit un robo-câine care va putea pătrunde în locuri periculoase pentru a aduna probe ADN
IT şi Ştiinţă 20 aprilie 2021, 16:38 | 1983

Poliția olandeză a primit un nou membru în echipa forțelor speciale - un câine robot cu patru picioare numit „Spot”. Robotul a fost folosit pentru prima dată în luna martie în cadrul unei operațiuni antidrog. Funcția principală a patrupedului robot este inspectarea terenurilor periculoase înaintea oamenilor.

Poliţia olandeză a prezentat publicului robo-câinele poliţist Spot. Acesta s-a alăturat forţelor speciale implicate în combaterea traficului de droguri.

Oamenii legii l-au folosit pentru prima oară luna trecută, când au făcut percheziţii la un laborator de droguri şi l-au trimis să inspecteze terenul înaintea oamenilor legii.

SIMON expert, în operațiuni speciale: "Suntem încântați de ceea ce ne oferă acest robot. Este o platformă care se poate mișca pe orice fel de teren, la viteză lentă sau mare."

Olandezii se mândresc că sunt prima forţă de poliţie din Europa care îl pune la treabă pe Spot. Robotul va spori siguranța echipajelor, în contextul în care, în timpul inspecțiilor, aceștia adesea se confruntau cu substanțe chimice periculoase și puteau fi întâmpinați de infractori cu arme de foc și alte mijloace de rezistență ce le puneau viața în pericol.

SIMON, expert în operațiuni speciale: "Spot este dotat cu senzori de înaltă calitate și îi putem adăuga alte funcții importante pe care poliția le folosea și până acum."

O funcție importantă pe care câinele-robot o va putea pune în practică va fi accesul mult mai facil într-un potențial loc periculos pentru a aduna probe ADN. De asemenea, Spot are un senzor integrat pentru gaze, care este programat să închidă robotul dacă detectează o scurgere de metan.

Opinia ta contează. Comentează!