Jurnalul orei 15, 28 Noiembrie
Jurnalul orei 15:00 28 noiembrie 2023, 22:33 | 494

Prezentat de Călin Jucovschi

Inspectoratul de Poliție Căușeni a pornit un proces penal în cazul celor două persoane găsite moarte într-un automobil blocat în nămeți, în apropiere de satul Coșcalia.

Mii de oameni din aproximativ 25 de localități stau fără curent, drept urmare a vijeliei, care s-a năpustit duminică asupra centrului și sudului Republicii Moldova. Lucrările de reconectare la rețea decurg anevoios din cauza lipsei de acces către liniile electrice aeriene. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, anunță că toate drumurile naționale au fost curățate și se circulă liber, dar „lecțiile trebuie învățate”.

Trotuarele - zonă de risc sporit pentru pietoni. De dimineață, sute de chișinăuieni au avut de suferit din cauza stratului gros de gheață format pe drumuri. Pe multe trotuare și căi de acces în curțile blocurilor nu a fost presurat niciun gram de material antiderapant. „Cu ochii în patru”, așa se merge, dacă nu vrei să ajungi la spital, spun oamenii. La Institutul de Medicină Urgentă au ajuns 114 persoane cu diverse traumatisme. 53 dintre acestea au fost internate. Între timp, Primăria transmite că se lucrează pentru a preveni formarea poleiului. Echipa noastră de filmare a fost astăzi pe străzile din Chișinău și a văzut care este situația.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie