MAIB a semnat două acorduri importante cu Banca Europeană pentru Dezvoltare și Reconstrucție
Advertorial 25 decembrie 2021, 00:16 | 1845

MAIB a semnat două acorduri importante cu Banca Europeana pentru Dezvoltare si Reconstructie.

GIORGI SHAGIDZE, CEO maib: "Primul proiect semnat reprezintă noua linie de creditare EU4Bussines-Berd, în valoare de cinci milioane de euro și douăzeci de milioane de euro care reprezintă cadrul de partajare a riscurilor."

Acordul de partajare a riscurilor va stimula finanțarea afacerilor mari din Moldova, iar imprumutul in valoare de 5 milioane de euro in cadrul liniei de credit EU4Bussines-BERD va fi valorificat pentru a finanta IMM-rile locale.

GIORGI SHAGIDZE, CEO maib: "Acordul de partajare a riscurilor ne va permite să extindem și să sporim volumul de împrumuturi pe care putem să le oferim clienților noștri, având în vedere starea de dezvoltare a economiei Republicii Moldova și cererea sporită a clienților. Cel de-al doilea acord este important pentru finanțarea și susținerea întreprinderilor mici și mijlocii. Republica Moldova se va apropia mai mult de Uniunea Europeană, pentru că, astfel va crește capacitatea de export a companiilor moldovenesți și ele se vor alinia standardelor necesare exportului pe piața UE."

GIORGI SHAGIDZE, CEO maib: "Ne așteptăm ca aceste proiecte să contribuie la procesele de ecologizare și digitalizare a Republicii Moldova, fiind direcții necesare și vizate în contextul viitorului țării."

Maib este cea mai mare banca din Moldova, deserveste peste 35% din populația țării și este un susținător activ al IMM-urile și companiilor mari prin produse și finanțare avantajoasă. Prin semnarea acestor acorduri banca invită clienții să avanseze împreună la nivelul următor.

Opinia ta contează. Comentează!