CSP are un regulament revizuit
Justiţie 10 aprilie 2024, 15:30 | 362

Consiliul Superior al Procurorilor a revizuit Regulamentul privind desfășurarea concursului pentru funcția de procuror general și a făcut mai multe modificări, ca sa nu mai fie discrepanță în evaluarea potențialilor candidați. Noul regulament e publicat pe site-ul CSP.

Potrivit noului regulament, punctul 36 s-a completat cu 36.1, care prevede că „în cazul în care membrul CSP a evaluat candidatul fără argumentarea unuia sau a mai multor dintre criteriile prevăzute de lege și a Regulamentului în cauză, prin votul majorității absolute a membrilor săi, Consiliul decide excluderea tuturor fișelor completate de acest evaluator, cu recalcularea punctajului final al candidaților”.

Ministrul Justiției spune că astfel vor fi excluse orice dubii referitor la punctajul oferit participanților la concurs.

VERONICA MIHAILOV-MORARU, ministrul Justiției: "Pe regulament s-au făcut mai multe ajustări de ordin tehnic, inclusiv de a preveni situațiile care pot să deturneze ca concursurile să se deruleze în mod corect și transparent și respectiv, curând, săptămâna curentă sau cel târziu săptămâna viitoare acest reglement va fi dezbătut și în ședința Consiliului. El a fost publicat pe pagina CSP-ului pentru a fi adus la cunoștința publicului, eventual dacă mai primim careva sugestii, propuneri și urmare a aprobării acestuia vor fi luate deciziile corespunzătoare."

Concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat după ce, în urma probei interviului, în care a ieșit învingător adjunctul șefului Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, a fost depistată o discrepanță majoră între punctajele oferite de membrul CSP, Olesea Vârlan, candidatului Ion Munteanu.

Olese Vârlan a declarat ca i-a oferit, din greșeală, 3,5 puncte în loc de 8,5. Ulterior, aceasta a demisionat din funcția de membru al Consiliul Superior al Procurorilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie