Jurnalul orei 17, 28 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 28 octombrie 2022, 17:53 | 903

Prezentat de Vasile Luchianu

Manifestanții din fața Procuraturii Generale, organizați de Partidul Șor, s-au agitat la primele ore ale dimineții. Câteva zeci de manifestanți s-au ridicat într-o clipă și s-au îndreptat rapid spre carosabil, pentru a bloca circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Mulți dintre ei s-au camuflat - au mers acoperiți de corturi. ”Situația a ajuns la limita siguranței cetățenilor”, afirmă ministrul de Interne, Ana Revenco, cerându-i primarului In Ceban să interzică protestele. În replică, acesta îi sugerează să combată criminalitatea.

În toamna anului trecut, Gazprom le-a cerut negociatorilor moldoveni ca Republica Moldova să achite un preț de piață pentru gazele rusești, dar anume la insistențele Kremlinului, Alexei Miller ar fi acceptat solicitările oficialilor de la Chișinău. Declarația a fost făcută de președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul ”Clubului de discuții Valdai”, un eveniment propagandistic anual în cadrul căruia liderul rus își propagă ideile politice și viziunile asupra subiectelor interne și externe. Deputatul PAS Radu Marian spune că, prin declarațiile sale, „Putin a recunoscut că deciziile ce țin de gazele naturale sunt politice și sunt luate anume de el”.

Institutul polonez al Memoriei Istorice a demolat în câteva localități patru monumente create în timpul regimului comunist. Acestea au fost date jos simultan în cadrul campaniei de de-rusificare a spaţiilor publice. Procesul s-a intensificat după ce Rusia a pornit un război în Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie