Ora Expertizei | Interviu cu Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks

Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks: „Lucrăm foarte mult pentru a ne asigura că acest război nu va pătrunde pe teritoriul RM”

Uniunea Europeană lucrează foarte mult ca războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei nu pătrundă pe teritoriul Republicii Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, în cadrul unui interviu pentru Jurnal TV.

„Faptul că avem războiul chiar la ușa vecină este un semn trist că, din păcate, câteodată nu reușim să gestionăm situația la fel de bine precum ne dorim și există niște limite a ceea ce putem obține prin mijloace diplomatice. Însă Uniunea Europeană a făcut totul pentru a preîntâmpina declanșarea războiului din Ucraina. La momentul actual lucrăm foarte mult pentru a ne asigura că acest război nu va pătrunde pe teritoriul Republicii Moldova. Din acest motiv am avut atâtea vizite de nivel înalt, pentru a demonstra solidaritate cu RM, cu cetățenii Republicii Moldova - vizite care au fost întreprinse de oficialii europeni și de liderii statelor membre ale UE”, a spus Janis Mazeiks.

Opinia ta contează. Comentează!