Jurnalul orei 15, 8 Martie
Jurnalul orei 15:00 8 martie 2023, 17:48 | 489

Prezentat de Eugenia Apostu

Violențe în Tbilisi, capitala Georgiei! Poliția a folosit gaze lacrimogene, pentru a dispersa mii de protestatari, adunați ieri în preajma legislativului, pentru a se opune unui proiect de lege, votat în prima lectură, privind "agenţii străini". Opoziția spune că documentul pune în pericol viitorul european al țării. Președintele Georgiei a declarat că va bloca prin veto legea, iar oficialii din Vest se arată îngrijorați. Manifestanții, care spun că legea este dictată de Moscova, au scandat inclusiv împotriva lui Putin.

Câteva sute de femei au ieșit astăzi, în centrul Chișinăului, la un marș feminist. Mitingul, organizat de 8 martie pentru al nouălea an la rând, a scos în evidență solidaritatea cu Ucraina și cu femeile, care sunt prinse între pace și război. Femeile, de toate vârstele și profesiile, au venit cu pancarte pe care scria: „Toate femeile vor pace!”.

Indexul egalității de gen în Republica Moldova a scăzut în 2022, comparativ cu anul precedent, potrivit unui studiu elaborat de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare. Egalitatea de gen este mai mult prezentă pe piața muncii, iar în domeniul politic a fost înregistrată o scădere considerabilă. În același timp, a crescut numărul femeilor în funcții decizionale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie