Diacov și Dodon, despre întâlnirile de luni
Politic 27 ianuarie 2020, 20:08 | 2248

Fruntașii PD au întâlniri, săptămânal, cu cei din conducerea PSRM, la care participă Igor Dodon și Ion Chicu. Acest lucru este confirmat de către președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, chiar dacă pune accent pe faptul că formațiunea sa este în opoziție. Igor Dodon a recunoscut că se întâlnește cu șefii PD, dar nu în fiecare zi de luni, așa cum spune Diacov, ci ”doar seara, câteodată". Unii analiști susțin că alianța dintre cele două formațiuni este evidentă.

Dumitru Diacov a precizat, în cadrul unei emisiuni TV, că în fiecare zi de luni, el, Pavel Filip și Alexandru Jizdan poartă discuții cu Igor Dodon, Zinaida Greceanâi și Ion Chicu.

Igor Dodon a fost întrebat astăzi, după ședința tradițională de la Reședința de Stat, dacă este adevărat că în fiecare zi de luni, la reședință vin deputații PD să discute cu șefii din PSRM.

Solicitat să comenteze declarațiile lui Dumitru Diacov și ale lui Igor Dodon, analistul politic Victor Ciobanu a spus că alianța PSRM-PD este evidentă.

Victor Ciobanu spune că în această coaliție nedeclarată, prima vioară este PSRM, dar, chiar și așa, ambele partide au nevoie unul de altul, cel puțin pentru o perioadă.

Potrivit analistului, această construcție de guvernare nu este foarte solidă și că în preajma alegerilor prezidențiale scena politică de la Chișinău s-ar putea reconfigura. 

Opinia ta contează. Comentează!