Jurnalul orei 17, 20 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 20 octombrie 2022, 19:50 | 793

Prezentat de Vasile Luchianu

Opt persoane au fost reținute astăzi, în cadrul a zeci de percheziții, care se desfășoară și la această oră la mai mulți membri ai Partidului Șor. Au fost găsite peste trei milioane de lei, bani folosiți pentru organizarea protestelor din centrul Chișinăului, a declarat cu puțin timp în urmă șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.

Şefa guvernului britanic Liz Truss, contestată atât de formaţiunea de guvernământ, cât şi de opoziţia laburistă, a anunţat joi că va demisiona, transmite Reuters. Premierul a declarat că l-a anunțat pe Regele Charles al III-lea despre decizia, pe care a luat-o, și că va rămâne premier până la învestirea în funcție a următorului prim-ministru. Liz Truss a rezistat în funcție 44 de zile.

”Ori guvernul Italiei va susţine linia NATO şi alianţa occidentală, ori nu va fi deloc”, a avertizat Giorgia Meloni, liderul formaţiunii Fraţii Italiei, după ce partenerul ei de alianţă, Silvio Berlusconi, liderul Forza Italia, a făcut comentarii controversate cu privire la războiul din Ucraina. Scandalul a luat amploare miercuri, când Berlusconi sugera că acţiunile lui Zelenski au obligat Moscova să invadeze Ucraina, punând la îndoială politica de acordare de ajutor Kievului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie