O femeie și copiii ei se adăpostesc într-un bordei făcut în pădure
Social 26 februarie 2020, 22:12 | 11354

O femeie din Chisinau sta de 12 ani intr-un... bordei sapat in padure, la marginea orasului. Valentina Coada a avut candva un apartament la bloc, dar din cauza fostului sot a ajuns pe drumuri, cu sapte copii. Cei mai mari s-au imprastiat, au viata lor, iar mezinii au ramas in preajma, deocamdata. In bordeiul de la Buicani a fost colega noastra Parascovia Spic.

Câțiva ani în urmă, Valentina Coadă locuia cu familia sa într-un apartament cu două camere. Avea o viață ca toată lumea, până într-o zi, când nu a mai putut să deschidă ușa casei.

A dormit în stradă, pe unde apuca, alături de copii. Cei mai mari au fost duși la internat, așa că a fost nevoită să se adăpostească în pădure.

La ai săi 62 de ani, Valentina Coadă stă, deocamdată, cu cei mai mici copiii, Andrei și Vasile. Băieții au amenajat, cum au putut, o curte și îi spun acestui loc ”acasă”. În primăvară, au de gând să crească acolo legume.

În bordei a fost improvizat un cuptor, au fost aduse niște dulapuri. Din scânduri au făcut paturi.

Un covor ascunde țărâna, iar pe covor atârnă păpuși...

Lipsurile se simt zilnic. Uneori, Valentina nu mănâncă nimic, decât o salată.

Femeia nu are niciun act valabil. În asemenea situație, nimeni nu o ia la muncă. De pensie, nici vorbă.

Ceilalți cinci copii au dispărut din viața ei. Nu răspunde niciunul.

Cei care vor să o ajute pe Valentina Coadă, care stă în bordeiul de la Buiucani, pot suna la numărul de telefon 022 859 000. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie