DA și PAS merg în bloc la alegeri
Politic 26 august 2019, 21:08 | 1841

Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate vor merge împreună în alegerile locale generale şi cele parlamentare noi din 20 octombrie. Ambele formațiuni vor desemna câte o candidatură la scrutin sub sigla Blocului ACUM. Primul care a anunțat despre decizia de a merge într-un bloc la alegerile locale a fost liderul Platformei DA.

Ieri, Andrei Năstase a declarat că “hotărârea a fost luată conform acordului postelectoral al Blocului ACUM Platforma DA și PAS semnat la 25 martie”.

Întrebat de jurnaliști azi dimineață, în cadrul unui eveniment public, dacă va candida pentru funcția de primar al Chișinăului, Andrei Năstase a declarat că atunci când va marca o sută de zile în calitate de ministru al Afacerilor de Interne, va anunța public despre decizia luată. Contactat telefonic, vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate Mihai Popșoi ne-a spus că astăzi a avut loc și Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate, unde la fel s-a decis ca cele două partide vor merge în bloc. „Am decis să stabilim un termen limită ca într-o săptămână să finalizăm discuțiile pe candidaturile din țară acolo unde încă nu au ajuns la un consens echipele locale, ne-a mai declarat Mihai Popșoi. Alegerile locale generale şi cele parlamentare parţiale vor avea loc pe 20 octombrie. 

Opinia ta contează. Comentează!