În plină criză, ambasadorii Moldovei de la Ankara, Paris și Kiev ar urma să se aleagă cu mașini noi clasa premium
Politic 2 martie 2021, 00:01 | 6610

În plină criză pandemică și economică, trei amabasade ale Republicii Moldova de peste hotare ar fi făcut achiziții de milioane de lei. Este vorba de mașini din clasa premium pentru ambasadorii moldoveni de la Ankara, Paris și Kiev. Informația a fost publicată pe surse și a fost confirmată parțial de Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău. Contactat de Jurnal TV, ambasadorul Republicii Moldova în Turcia a recunoscut că s-a ales cu un Lexus de 34 de mii de euro.

Într-un mesaj pe Facebook, apărut în grupul ”Culisele Diplomației”, se menționează că ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, Dmitrii Croitor, ar fi decis că are nevoie de un Lexus ca mașină de serviciu. Secretarul general al Ministerului de Externe, Eugeniu Revenco, care în luna noiembrie a anului trecut a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Franța, ar fi aprobat pentru el un automobil nou de teren marca Volvo XC90. Cu un autoturism nou s-ar fi ales și Ambasada Republicii Moldova din Ucraina. Am încercat să verificăm aceste informații pe pagina oficială a Ministerului de Externe, dar nu am găsit vreo confirmare în secțiunea destinată acihițiilor publice planificate sau în desfășurare. Nici secretarul general al MAE, Eugeniu Revenco, nu a fost de găsit la telefon pentru o reacție. În schimb, am reușit să vorbim cu ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, Dmitrii Croitor. Acesta ne-a aspus că a achiziționat un Lexus de 34 de mii de euro.

La serviciul de presă al Ministerului de Externe ni s-a comunicat că au fost făcute anumite achiziții de automobile pentru misiunile diplomatice pe parcursul anului trecut, doar că acestea s-au făcut în limita bugetului aprobat, fără a fi alocate mijloace financiare suplimentare, cu aprobarea Ministerului Finanțelor. Am întrebat câte ambasade și din ce țări s-au ales cu mașini noi. Răspunsul a fost că e vorba de ”câteva ambasade” și ni s-a promis că mâine autoritățile ne vor oferi informații desfășurate.

Opinia ta contează. Comentează!