Numărul morților din cauza ploilor abundente care au provocat inundații într-un stat din sudul Braziliei a crescut la cel puțin 78
Externe 6 mai 2024, 21:31 | 367

Numărul morților din cauza ploilor abundente care au provocat inundații într-un stat din sudul Braziliei a crescut la cel puțin 78, au declarat autoritățile locale duminică, citate de Reuters. Alte 115 mii de persoane au fost strămutate. Peste 400 de mii de oameni erau fără curent duminică seara, în timp ce aproape o treime din populația statului era fără apă.

Numărul morților ar putea crește substanțial, deoarece 105 de persoane au fost date dispărute duminică, în creștere față de aproximativ 70 în ziua precedentă. Inundațiile provocate de furtunile din ultimele zile au afectat mai mult de două treimi din cele aproape 500 de orașe din statul Rio Grande do Sul, din sudul Braziliei, care se învecinează cu Uruguay și Argentina, lăsând peste 115.000 de persoane strămutate, potrivit autorităților.

Voluntarii care folosesc bărci, jet ski - și chiar înot - ajută în eforturile de salvare.

Președintele Luiz Inacio Lula da Silva a sosit la Rio Grande do Sul cu majoritatea membrilor cabinetului său pentru a discuta despre eforturile de salvare și reconstrucție.

Inundațiile au distrus drumuri și poduri în mai multe orașe. Ploile au declanșat și alunecări de teren și prăbușirea parțială a unui baraj la o mică hidrocentrală. Peste 400 de mii de oameni erau fără curent duminică seara, în timp ce aproape o treime din populația statului era fără apă, potrivit autorităților. În Porto Alegre, lacul Guaiba și-a spart malurile, atingând cel mai înalt nivel al apei înregistrat, potrivit serviciului național de geologie.

Opinia ta contează. Comentează!