Maia Sandu a fost desemnată drept ”Personalitatea europeană a anului 2022”
Monden 17 februarie 2023, 16:23 | 1463

Maia Sandu a fost desemnată drept ”personalitatea europeană a anului 2022”. Premiul a fost înmânat ieri ambasadorului Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru, anunță Președinția de la Chișinău. Într-un mesaj video, Maia Sandu a declarat că acest premiu este o apreciere a eforturilor Republicii Moldova de a fi parte a lumii libere.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Accept acest premiu prestigios în numele cetățenilor Republicii Moldova, care sunt profund europeni. Această apreciere ne arăta că eforturile noastre sunt recunoscute într-o capitală mondială, Parisul. Acest lucru ne dă curaj să întărim securitatea regională și europeană într-o perioadă atât de dificilă pentru vecinii noștri ucraineni, pentru noi înșine și pentru toată Europa."

La evenimentul de la Ambasada Republicii Moldova în Franța au participat editorul Trombinoscope, Francois-Xavier d’Aillieres, primi-ministrul Franței, Elisabeth Borne, și alte personalități marcante.

Premiile Trombinoscope sunt acordate anual, începând cu 1992, politicienilor și personalităților din Franța și alte state din Europa. Printre laureații premiului ”Personalitatea europeană a anului” sunt Angela Merkel (2020), Christine Lagarde și Ursula Von der Leyen (2019), Federica Mogherini (2016).

Opinia ta contează. Comentează!