Autoritatea Națională de Integritate a stabilit o diferență enormă dintre veniturile și averea fostului președinte Igor Dodon
Justiţie 2 decembrie 2022, 20:00 | 547

Igor Dodon ar fi ascuns peste un milion de lei. Autoritatea Națională de Integritate a stabilit o diferență enormă între veniturile și averea fostului președinte. Este vorba de 1 milion 175 de mii 457 de lei, pentru anii 2017, 2018, 2019, când Dodon era șef de stat.

Actul de constatare a fost trimis instanței, pentru ca toată suma să fie încasată de stat din contul celui vizat de ANI. Prin decizia autorității, Igor Dodon se decade din dreptul de a ocupa funcții publice de la data emiterii unei hotărâri irevocabile judecătorești. Actul ANI poate fi contestat în instanța de judecată. Dodon are telefonul deconectat și nu am obținut o reacție, până la această oră. Fostul președinte este vizat în două dosare. În unul, el este învinuit de corupere pasivă și acceptarea finanțării partidului din partea unei organizații criminale, iar în altul este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Opinia ta contează. Comentează!