Ambasada SUA: „Plahotniuc e în Statele Unite, este supus procedurilor administrative de expulzare”
Politic 19 martie 2020, 21:34 | 2556

Vladimir Plahotniuc se află în Statele Unite și este acum supus procedurilor de expulzare. Informația a fost confirmată pentru Jurnal TV de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău. Se întâmplă după ce, la începutul anului, Departamentul de Stat de la Washington i-a declarat pe Vladimir Plahotniuc și pe ceilalți trei membri ai familiei sale indezirabili în această țară.

În răspunsul purtătorului de cuvânt al Ambasadei SUA la Chișinău se arată că:

RĂSPUNSUL AMBASADEI SUA

"Vladimir Plahotniuc se află în Statele Unite, însă în prezent este supus procedurilor administrative de expulzare. Asemenea proceduri, inclusiv căile permisibile de revizuire judiciară, pot dura perioade semnificative de timp."

Amintim că, pe 13 ianuarie, Departamentul de Stat de la Washington i-a declarat pe Vladimir Plahotniuc și pe ceilalți trei membri ai familiei sale indezirabili în Statele Unite ale Americii. La începutul lunii curente, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că Plahotniuc nu poate fi extrădat, la această etapă, din America pentru că nu există un acord de asistență juridică între Republica Moldova și Statele Unite.

ALEXANDR STOIANOGLO/Data: 05.03.2020

Noi până acum nu avem acordul de asistență juridică și realizarea problemei extrădării domnului Plahotniuc în timpul actual este destul de problematică.

Iar președintele Igor Dodon a declarat acum o săptămână că probele pe care le dețin procurorii de la Chișinău ar fi insuficiente pentru extrădarea lui Vladimir Plahotniuc.

IGOR DODON/SURSA: RTR.MD; Data: 13.03.2020

Americanii ne-au cerut documentele necesare pentru extrădare. Problema e că tot ce au acumulat foștii procurori, în toamna anului trecut, e apă de ploaie. Chiar ofițerii FBI au spus: ”Băieți, cu astfel de material probatoriu, nu veți condamna pe nimeni”.

În luna octombrie a anului trecut, procurorii anticorupție au emis mandat de arestare pe numele lui Vladimir Plahotniuc, el fiind vizat în două dosare penale pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. 

Opinia ta contează. Comentează!