Jurnalul orei 17, 9 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 9 decembrie 2022, 16:12 | 801

Prezentat de Vasile Luchianu

Londra îi pedepsește pe Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Toate activele, pe care aceștia le dețin în Marea Britanie vor fi înghețate. Și Plahotniuc, și Șor nu mai pot intra în Regatul Unit și nici realiza tranzacții economice cu cetățenii acestui stat. Potrivit unui comunicat al Guvernului britanic, decizia a fost luată în temeiul Regulamentului privind sancțiunile anticorupție. În replică, Ilan Șor afirmă că decizia Londrei îi provoacă zâmbet, pentru că ”modul lui de trai nu este afectat”.

Republica Moldova va avea o lege asemănătoare cu ”Lega Magnițki”, al cărei principal mecanism constă în interzicerea emiterii vizelor de intrare pentru cetățenii implicați în fraudele bancare și încălcarea drepturilor omului. Proiectul de lege elaborat de Ministerul Justiției urmează să fie supus audierilor publice, iar după ce va parcurge toate etapele de examinare, va fi votat în Parlament până la sfârșitul acestui an.

Complicat, ambiguu și, uneori, traumatizant. Așa caracterizează mulți elevi faimosul examen de bacalaureat. Subiectul a generat mereu discuții în contradictoriu. Cum se întâmplă că unii susțin testul la engleză chiar dacă în realitate nu pot face o propoziție în limba străină? De ce sunt nemulțumiți profesorii? Ce replică are ministrul Educației? În ultima ediție a campaniei „Moldova, hai la școală” vorbim despre provocările BAC-ului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie