Invitații la emisiune au pornit de la anunțul Procuraturii Anticorupție de depunere a recursului împotriva hotărârii judecătorului de instrucție, prin care au fost respinse cinci din șase demersuri de aplicare a sechestrului pe bunurile fostului șef al Partidului Democrat.

În context, secretarul general al Platformei DA, Ion Terguță, a menționat că problema este dacă procurorii au prezentat sau nu autorităților din Statele Unite argumente concludente pentru extrădarea lui Vladimir Plahotniuc în Republica Moldova.

Bunurile vizate de procurori sunt vilele din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă, înregistrate în Elveția, precum și alte patru autoturisme înregistrate în Republica Moldova. Toate cu o valoare de 7,7 milioane de euro.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în urmărire, fiind învinuit de crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari. Avocatul lui Plahotniuc a declarat anterior că clientul său pledează nevinovat.