Chicu: Moldova n-are petrol în grădină
Economic 20 ianuarie 2020, 16:03 | 2012

„Republica Moldova nu are petrol în grădină, așa că scumpirea benzinei și motorinei este una firească.” Astfel a comentat prim-ministrul Ion Chicu majorarea prețurilor carburanților de două ori într-o săptămână.

În timpul tradiționalei conferințe de presă de luni de la Reședința de Stat, Ion Chicu a fost întrebat dacă i se pare justificat valul de scumpiri ale carburanților din ultima perioadă. Premierul a spus că, în fiecare an, din data de 1 ianuarie, cresc accizele pentru produsele petroliere, ceea ce provoacă și scumpirea carburanților la pompă. Prim-ministrul a mai declarat că un alt factor îl constituie prețul petrolului pe piața internațională, care a crescut în urma scurtului conflict americano-iranian. Asta chiar dacă prețurile au înregistrat fluctuații timp de doar câteva zile și au revenit rapid la nivelul normal.

Ion Chicu a mai rugat să comenteze declarația recentă a președintelui român Klaus Iohannis, potrivit căruia, Guvernul de la Chișinău nu este determinat să-și reformeze instituțiile și să urmeze parcursul european. Premierul a răspuns scurt.

Amintim că liderul de la București a declarat săptămâna trecută că România va continua cooperarea deplină cu Republica Moldova doar atunci când vor exista acțiuni concrete ale Chișinăului pe calea reformelor și integrării europene. 

Opinia ta contează. Comentează!