În timpul tradiționalei conferințe de presă de luni de la Reședința de Stat, Ion Chicu a fost întrebat dacă i se pare justificat valul de scumpiri ale carburanților din ultima perioadă. Premierul a spus că, în fiecare an, din data de 1 ianuarie, cresc accizele pentru produsele petroliere, ceea ce provoacă și scumpirea carburanților la pompă. Prim-ministrul a mai declarat că un alt factor îl constituie prețul petrolului pe piața internațională, care a crescut în urma scurtului conflict americano-iranian. Asta chiar dacă prețurile au înregistrat fluctuații timp de doar câteva zile și au revenit rapid la nivelul normal.

Ion Chicu a mai rugat să comenteze declarația recentă a președintelui român Klaus Iohannis, potrivit căruia, Guvernul de la Chișinău nu este determinat să-și reformeze instituțiile și să urmeze parcursul european. Premierul a răspuns scurt.

Amintim că liderul de la București a declarat săptămâna trecută că România va continua cooperarea deplină cu Republica Moldova doar atunci când vor exista acțiuni concrete ale Chișinăului pe calea reformelor și integrării europene.