Filat spune că nu a fost printre cei, care i-au acordat mită lui Dodon, în 2011, pentru a părăsi PCRM și a-l vota pe Nicolae Timofti drept președinte al Republicii Moldova.

Filat susține că a fost audiat de procurori în cazul a două milioane de euro, pe care Serafim Urechean le-ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc pentru a-i ceda, în 2009, funcția de procuror general.

Filat s-a referit și la denunțul în baza căruia a fost condamnat, precum că ar fi zburat cu avionul lui Ilan Șor, ar fi primit în dar mașini și un card cu milioane.

Vladimir Filat a avut un răspuns pentru Maia Sandu, care anterior l-a întrebat ”unde sunt banii furați”.

În replică, Ilan Șor a plasat pe facebook un mesaj, în care se arată că apariția lui Vladimir Filat la Jurnal TV denotă că fortul premier ”a ieșit din pușcărie, dar încă nu este liber”. ”În emisiune, el a avut comportamentul unui tânăr socialist, care jură credință partidului”, a scris Șor. Am încercat să obținem o reacție de la șefa secției Protocol și comunicare a Președinției, Carmena Lupei, însă ea ne-a spus că este ocupată. Vladimir Plahotniuc este inabordabil de mult timp.