Jurnalul orei 15, 5 Mai
Jurnalul orei 15:00 5 mai 2021, 16:48 | 1057

Prezentat de Eugenia Apostu

Trei deținuți au evadat aseară, în jurul orei 21, din Penitenciarul nr.10 Goian. Potrivit autorităților, cei trei au rupt gratiile de la o fereastră, au sărit de la etajul doi, iar apoi - peste zidul pușcăriei, și au dispărut. Instituția din Goian nu are gardieni pe turnurile de supraveghere.

Nu mai puțin de 53 de partide au dreptul, de jure, să participe la alegerile parlamentare din 11 iulie. Dintre acestea, unele sunt cvasi anonime, iar altele nu au nici sediu, nici membri, nici activitate. În lista partidelor politice din Republica Moldova, publicată pe site-ul oficial al Agenției Servicii Publice, se regăsește și formațiunea "Moldova Unită - Edinaia Moldova”, condusă de judecătorul Curții Constituționale, Vladimir Țurcan. Asta chiar dacă legea prevede clar că judecătorii Înaltei Curți nu pot fi membri de partid și că trebuie să demisioneze, la data depunerii jurământului, din funcția partinică pe care o ocupă.

Autoritățile de la Chișinău au demarat negocieri cu producătorul vaccinului Pfizer în vederea procurării unui lot de 700 de mii de doze. Anunțul a fost făcut de secretatul de stat al Ministerului Sănătății, Igor Curov. Autoritățile din sănătate își exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că cetățenii s-au relaxat și nu respectă regulile sanitare, în special în perioada sărbătorilor pascale. O nouă creștere a numărului de infectări nu este exclusă. Ministerul a anunțat că, săptămâna aceasta, ar urma să fie distribuit centrelor de vaccinare și vaccinul chinezesc CoronaVac și Sinopharm.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie