Image-Description
Joe Biden a ratificat aderarea
Externe 10 august 2022, 20:58 | 489

Joe Biden a semnat ratificarea de către Statele Unite a aderării Finlandei și Suediei la NATO. Biden le-a îndemnat pe restul statelor membre ale NATO să-și încheie propriul proces de ratificare cât mai repede posibil.

JOE BIDEN: "Alianța noastră e mai strânsă ca niciodată, mai unită ca niciodată. Iar când Finlanda și Suedia vor aduce numărul aliaților la 32, vom fi mai puternici ca niciodată."

”Putin primește exact ceea ce nu și-a dorit. A dorit „finlandizarea” NATO, dar va primi în schimb „NATO-izarea” Finlandei, împreună cu cea a Suediei”, a mai declarat șeful de la Casa Albă.

Statele Unite devin al 23-lea membru NATO, care ratifică aderarea la Alianța Nord-Atlantică a Finlandei și Suediei. Joe Biden a menționat că a vorbit cu autoritățile de la Helsinki și Stockholm înainte de a semna ratificarea și le-a îndemnat pe restul statelor membre ale NATO să-și încheie propriul proces de ratificare cât mai repede posibil.

Aliații care încă urmează să ratifice aderarea celor două țări nordice la NATO sunt Turcia, Ungaria, Grecia, Spania, Portugalia, Slovacia și Cehia. Turcia este singura ţară din NATO care a condiţionat ratificarea de respectarea unor angajamente privind combaterea terorismului asumate de cele două candidate, la summitul de la Madrid al Alianţei.

Finlanda și Suedia, două țări tradițional neutre până acum, și-au anunțat intenția de a se alătura NATO după ce Vladimir Putin a declanșat un război neprovocat în Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!