Femeia care a decedat la câteva zile după procedura de fertilizare in vitro, la o clinică din Chișinău, ar fi avut Covid
Social 30 noiembrie 2021, 19:43 | 6660

Femeia care a decedat în septembrie curent, la câteva zile după procedura de fertilizare in vitro la o clinică privată din Chișinău, avea Covid 19. Moartea a fost cauzată de complicațiile provocate de virus, afirmă medicii legiști. Rudele celei decedate spun că este un fals și că medicii ar vrea să scape de pedeapsă pentru neglijență. Procuratura a deschis o cauză penală, anunță avocatul familiei.

SORINA ARNAUT, avocat: "Suntem siguri că decesul Cristinei nu a survenit în urma infecției cu Covid 19. Din ziua internării, înmormântarea ei, modul în care a fost tratată ea și rudele ei ne duc cu gândul că aceasta nu a suferit de o astfel de infecție."

Avocatul zice că va cere o altă expertiză medico-legală și dacă rezultatul va fi același, va solicita intervenția experților străini. Apropiații femeii decedate cred că aceasta a devenit victimă a neglijenții medicilor.

VERONICA CERNOGAL, nașa de cununie a familiei: "De pe 26 august și până pe data de 2 septembrie, în ziua decesului, am avut acces zilnic în sala în care se afla Cristina. Medicii ne permiteau să intrăm la ea. Dacă ea avea Covid, atunci de ce ni s-a permis accesul la ea?"

Pe 28 august, pacientei i s-ar fi făcut test la Covid 19 și acesta ar fi ieșit pozitiv, însă rudele spun că nu au fost anunțate despre asta. Înmormântarea Cristinei a fost una obișnuită. Rudele nu au fost anunțate despre anumite restricții, așa cum se întâmplă cu toate persoanele decedate din cauza virusului.

ȘTEFAN SÎRBULEȚ, soțul femeii decedate: "Vreau să mă adresez administrației spitalului, inclusiv medicului, că și pereții aud câteodată. Să nu ne luați de proști. Și, da, domnule medic, nu vă faceți griji de banii noștri, că el a spus că la un moment dat vom termina resursele. O să găsim resurse pentru a face lumină în cazul respectiv și promit să lupt pentru acest deziderat în memoria Cristinei."

Într-o discuție la telefon, șeful clinicii private din Chișinău nu a vrut să ne spună dacă pacienta respectivă a fost sau nu infectată cu noul coronavirus și a refuzat să ne răspundă la întrebări. MIHAIL IVASI, directorul clinicii private: "-Eu nu știu deocamdată care este situația, noi nu avem acces la așa documente, noi nu avem acces. Dvstră de unde știți? -Au făcut o conferință de presă. -Eu nu știu cauza. -A fost infectată sau nu cu Covid 19? -Eu nu pot să vă spun până când va fi recenzia și toate situațiile, care sunt acum la Procuratură."

Femeia a murit la începutul lunii septembrie, după o procedură de fertilizare, iar rudele cred că decesul a fost cauzat de un tratament inadecvat. Familia tinerei îi acuză de malpraxis pe medicii clinicii private.

Opinia ta contează. Comentează!