Jurnalul orei 15, 23 Iulie
Jurnalul orei 15:00 23 iulie 2021, 17:23 | 1095

Prezentat de Adrian Prodan

Curtea Constituțională a confirmat legalitatea alegerilor parlamentare din 11 iulie și a validat mandatele deputaților aleși. Astfel, Partidul Acțiune și Solidaritate va avea 63 de legislatori, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor - 32, iar Partidul Șor- șase. Noul Parlament va fi convocat în ședința de constituire prin decret prezidențial până pe 10 august. Unele surse susțin însă că prima ședință a Legislativului ar urma să aibă loc chiar la începutul săptămânii viitoare. Mai mult de jumătate din cei 101 deputați vor fi la primul lor mandat.

Guvernul de la București va acorda Republicii Moldova 300 de mii de euro pentru susținerea presei independente și a organizațiilor neguvernamentale. Anunțul a fost făcut astăzi la Chișinău de către ministrul de Externe Bogdan Aurescu, după o întrevedere cu președintele Maia Sandu.

La Chișinău a ajuns astăzi un nou lot de vaccinuri donat de România. Este vorba de 100 de mii 620 de doze de Pfizer-Bionteh. În câteva zile, preparatul va ajunge în toate instituțiile medicale din țară, pentru imunizarea cetățenilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie