Guvernul Japoniei oferă un credit pentru modernizarea echipamentului agricol
Economic 29 iunie 2020, 17:27 | 1019

Japonia a oferit Republicii Moldova un credit în valoare de aproape 19 milioane de dolari pentru susținerea agriculturii. Acordul a fost semnat de către ambasadorul nipon la Chişinău, Yoshihiro Katayama, și ministrul de Externe, Oleg Ţulea. În cadrul aceleiaşi ceremonii, părţile au semnat şi un acord bilateral de cooperare economică.

Un credit în valoare de aproximativ 18,7 milioane de dolari, acordat pentru o perioadă de 40 de ani, cu o rată a dobânzii de 0,1% anual şi o perioadă de graţie de 12 ani va fi folosit pentru implementarea programului de modernizare a mașinilor și a echipamentului agricol din Republica Moldova. De asemenea, un acord de grant privind cooperarea economică, în valoare de 409 mii de dolari, este destinat proiectului ”Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale”.

De asemenea, Guvernul Japoniei a oferit un ajutor pentru combaterea virusului COVID-19.

Până acum, guvernele de la Tokyo și Chișinău au semnat aproximativ 40 de documente de cooperare, majoritatea referindu-se la acordarea Republicii Moldova asistenței financiare şi tehnice. 

Opinia ta contează. Comentează!