Jurnalul orei 17, 21 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 21 octombrie 2022, 21:51 | 864

Prezentat de Vasile Luchianu

A fugit de război și a găsit liniștea în biblioteca din Anenii Noi. Tatiana Saburova a venit aici pe 25 februarie din Odesa, împreună cu familia sa. Fiica ei, de opt ani, își continuă studiile la școala din Odesa, doar că online. În noile condiții, Tatiana Saburova a înțeles că trebuie să-și aducă aminte de limba română.

Liderii Uniunii Europene nu au reușit ieri să ajungă la un acord asupra unui plan, care să îi protejeze pe cetățenii lor de creșterea prețurilor la energie. Cei 27 au căzut de acord în cursul nopţii de joi spre vineri asupra unei "foi de parcurs". Dacă, la finalul unor negocieri dure, blocul a dorit să prezinte un front unit, mai rămân numeroase puncte de rezolvat, iar negocierile din săptămânile următoare se anunţă dificile, comentează AFP.

Militarii ruși au comis numeroase violuri, au împușcat și maltratat sute de civili, au jefuit locuințe, au chinuit ostatici sau prizonieri. ”Victime ale ocupanților au fost inclusiv copiii”, se arată într-un raport al Organizației Națiunilor Unite. Autorii documentului afirmă că ”Rusia folosește violul și violența sexuală ca arme de război”. Moscova neagă că a vizat în mod deliberat civili în ceea ce numește ”operațiune militară specială”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie