Jurnalul orei 15, 18 Noiembrie
Jurnalul orei 15:00 18 noiembrie 2022, 16:40 | 747

Prezentat de Eugenia Apostu

Cu sau fără compensații, oamenii așteaptă cu groază facturile pentru curent sau gaz. Ajutorul, pe care statul urmează să-l dea cetățenilor, este binevenit, dar e mic, spun ei, raportând la prețurile de consum, care cresc de la o săptămână la alta. Singura soluție e să mai taie din cheltuieli.

În goana pentru o școală mai avansată, pentru un salariu mai mare și un trai decent, tot mai mulți tineri aleg să părăsească Republica Moldova pentru totdeauna. Potrivit Biroului Național de Statistică, în ultimii patru ani, numărul persoanelor de până la 35 de ani a scăzut aici cu peste 100 de mii. Principalul motiv este migrația. Cei din orașe spun că aleg să plece acolo, unde viața nu-i atât de grea. Cei din sate caută un loc de muncă. ”Aici nu-i nimic de câștigat”, spun oamenii și își fac valiza.

Locuitorii unui sat din raionul Hâncești au, de vreo jumătate de an, o mare problemă. Liniștea oamenilor e tulburată de camioanele, care merg și zi și noapte spre vama de la Prut. Șoferii au ales să treacă prin sat, pentru că e drum de scurtătură și nu vor să mai stea la coadă pe zeci de kilometri. Nemulțumiți, sătenii au cerut implicarea autorităților, care să facă ordine. Și primarul, și poliția vorbesc de o situație temporară. La fața locului s-a deplasat echipa noastră de filmare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie