Procurorul general interimar, Ion Muteanu, spune că Adunarea Generală a Procurorilor trebuie să aibă loc în termeni proximi
Justiţie 18 august 2023, 19:59 | 866

Adunarea Generală a Procurorilor, programată săptămâna viitoare, în data de 23 august, trebuie să aibă loc neapărat. Nu sunt motive ca evenimentul să fie boicotat. Declarația a fost făcută de procurorul general interimar, Ion Munteanu, în cadrul unui club de presă. Acesta a spus că așteptările sale, dar și ale Procuraturii în ansamblu, sunt foarte mari și el e sigur că evenimentul va decurge fără abateri.

ION MUNTEANU, procuror general interimar: "Eu nu cred sau nu am semnale că cineva din procurori ar avea vreo intenție de a distorsiona sau a boicota acest eveniment. Fiecare dintre noi conștientizează importanța acestui eveniment. Avem posibilitatea să ne exprimăm opțiunea și votul pentru cei care considerăm că pot reprezenta imaginea Procuraturii."

Ion Munteanu a menționat că așteptările procurorilor de la viitoarea Adunarea Generală sunt foarte mari.

ION MUNTEANU, procuror general interimar: "O bună parte din procuraturile teritoriale, chiar și cele specializate, sunt conduse de interimari, fapt care nu este benefic deloc. Fiecare procuror mizează pe stabilitate și un șef în care poate avea încredere. Deciziile pe care și le asumă procurorii, fie coordonate, fie confirmate, de aceea fiecare își dorește o stabilitate în raport cu conducerea."

În opinia șefului interimar al Procuraturii Generale, sunt prea puțini candidați la Consiliul Superior al Procurorilor. La concurs au fost admiși șapte acuzatori de stat. Este vorba despre Mariana Cherpec, Iuri Lealin, Aliona Nesterov, Dumitru Obadă, Elena Roșior, Eduard Panea și Olesea Vîrlan. Totuși, Munteanu s-a arătat convins că adunarea va reuși să își desemneze reprezentanții în CSP.

La Adunarea Generală a Procurorilor urmează să participe în jur de 400 de procurori. Evenimentul va avea loc în Pavilionul numărul 2 al Centrului Internațional de Expoziții ”Moldexpo” și va începe la ora 10:00. Cea din urmă adunare generală a avut loc acum trei ani, deși potrivit legislației, forul ar trebui convocat anual.

Opinia ta contează. Comentează!