Jurnalul orei 15, 22 Martie
Jurnalul orei 15:00 22 martie 2022, 20:45 | 1086

Prezentat de Eugenia Apostu

Pompierii sunt în alertă din cauza numărului mare de incendii de vegetație din Republica Moldova. Ei cer populației să nu mai dea foc ierbii, stufărișului și gunoiului menajer, deoarece, în condiții de umiditate redusă și vânt, orice scânteie poate genera incendii. De la începutul anului salvatorii au intervenit pentru a lichida 3.550 de focare, un număr de zece ori mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

A îndurat foame și frică peste două săptămâni într-o suburbie bombardată a Kievului. Este vorba de o moldoveancă refugiată recent din calea războiului. Împreună cu copilul său, Lena David a simțit pe propria piele așa-zisa „operațiune militară specială” a lui Putin. Când ocupanții ruși i-au ucis vecinii, femeia a înțeles că trebuie să ajungă cu orice preț în Moldova. Ce drum a parcurs și ce obstacole a întâlnit în cale.

Orice compromis în negocierile cu Rusia menit să pună capăt conflictului va fi supus unui referendum în Ucraina. Formatul compromisurilor cu Rusia va fi decis de popor, a declarat luni Vladimir Zelenski. Kremlinul zice că Ucraina are dreptul să inițieze astfel de referendumuri, dar condițiile de încetare a războiului sunt elaborate de negociatori. Pentru a opri războiul, Zelenski insistă asupra unei întâlniri, "sub orice formă", cu Vladimir Putin.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie