Image-Description
Un nou director interimar a fost numit la Serviciul Vsamal
Economic 3 decembrie 2019, 11:55 | 1618

Vicepremierul Serghei Pușcuța, ministru al Finanțelor, l-a prezentat colectivului pe noul șef interimaral al Serviciului Vamal. Acesta este Sergiu Burduja, care a deținut funcția de consilier al ministrului Finanțelor și șef al Direcției control financiar și audit din cadrul aceluiași minister.

Burduja a mai activat în funcții de conducere în cadrul Serviciului de Informații și Securitate și Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției.

În cadrul ședinței de prezentare, viceprim-ministrul Pușcuța i-a cerut, din numele Guvernului, lui Burduja să-și concentreze toate eforturile „pentru a determina ca procedurile Serviciului Vamal să fie prietenoase și oneste”. Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, vicepremierul a menționat importanța eficienței și corectitudinii Serviciului Vamal pentru bugetul public și l-a îndemnat pe directorul nou numit să urmărească ca Serviciul Vamal să-și mențină indicatorii și chiar să-i crească acolo unde este loc.

Concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal a fost anunțat în septembrie, fiind depuse în jur de 20 de dosare. Postul a rămas, însă, vacant din motiv că nici unul dintre cei doi candidați, Natalia Calenic și Iurie Gorea, nu au acumulat punctaje suficiente în urma etapei interviului și astfel, nu au promovat concursul.

Potrivit Ministerului Finanțelor, concursul va fi organizat din nou.

Fostul director al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a demisionat din funcție la finele lunii iunie a acestui an.

Opinia ta contează. Comentează!