Jurnalul orei 15, 1 Noiembrie
Jurnalul orei 15:00 1 noiembrie 2021, 18:49 | 1097

Prezentat de Eugenia Apostu

Un copil de aproximativ doi ani a fost ucis de o tânără în grija căreia a fost lăsat de propria mamă. Cadavrul copilului a fost găsit într-un șanț de pe strada Uzinelor din capitală. Toate lucrurile acestuia au fost aruncate la tomberon. Polițiștii investighează cazul, iar doi suspecți au fost deja reținuți.

Situația epidemiologică din Chișinău se agravează, iar o problemă majoră este lipsa echipamentului medical și a oxigenului. Semnalul de alarmă este tras de șeful interimar al Direcției sănătate a Primăriei, Boris Gâlcă. Potrivit lui, nu ajung medicamente care să acopere pe deplin protocolul național de tratament împotriva COVID-19. Asta în condițiile în care în instituțiile medicale din Chișinău se tratează cei mai mulți pacienți infectați, inclusiv pacienții gravi. Ministerul Sănătății încă nu a reacționat la declarațiile lui Gâlca.

Vaccinul antigripal a ajuns în toate centrele de sănătate publică din țară, iar de mâine populația poate solicita injectarea serului absolut gratuit. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, vaccinul împotriva gripei sezoniere poate fi administrat persoanelor de la vârsta de șase luni și este cea mai sigură și eficientă metodă de protecție. Medicii spun că se permite administrarea concomitentă a vaccinului antigripal tetravalent și a unei doze de vaccin anti-COVID. În acest caz, administrarea se face cu seringi diferite și în locuri anatomice diferite.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie