Jurnalul orei 17, 21 Iunie
Jurnalul orei 17:00 21 iunie 2022, 18:45 | 586

Prezentat de Vasile Luchianu

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana examinează demersul procurorilor anticorupție de prelungire a mandatului de arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon și cumnatul acestuia, Petru Merineanu. În fața judecătoriei s-au adunat mai mulți susținători ai fostului președinte, dar și critici ai acestuia care, l-au întâmpinat scandând la ieșirea lui din clădire.

Agricultorii din mai multe raioane au ieșit astăzi la protest. Aceștia și-au scos tehnica agricolă pe străzile din raioanele Rezina, Căușeni, Ungheni și Fălești și cer Guvernului restituirea parțială a plăților pentru motorina procurată de ei. Mai mult, aceștia cer compensarea parțială a costurilor la carburanți, îngrășăminte și pesticide proporțional cu scumpirile din ultimele șase luni. În cele din urmă Guvernul cedat și a acceptat să compenseze în proporție de 100% acciza la motorina utilizată de întreprinderile agricole mici și mijlocii în anul curent.

În preajma reuniunii Consiliului European din 23 și 24 iunie, discuțiile în plan internațional privind acordarea statului de țară-candidat pentru Moldova și Ucraina sunt tot mai multe. În contextul în care o decizie favorabilă ar trebui votată unanim de membrii Consiliului European, negocieri au loc în mai multe capitale europene. Președintele Consiliului European, Charles Michel, le-a cerut statelor membre să accepte candidatura Ucrainei și Republicii Moldova. Există voci care spun însă că Ungaria ar putea face un joc dublu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie