Patrula Jurnal TV, 24 Ianuarie

Prezentată de Vlad Marcoci

Se zbate între viață și moarte. Un băiat de 25 de ani din satul Vărvăreuca, raionul Florești, a ajuns în comă la spital, după ce a fost lovit în cap cu o bară de la haltere. El se află în stare critică, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor lui de supraviețuire. Agresorul s-a dovedit a fi un tânăr de 28 de ani, cu antecedente penale, care, potrivit procurorului de caz, era beat în momentul atacului. Vă atenționăm că urmează imagini cu puternic impact emoțional.

Amatorii de pescuit la copcă au fost mulți, săptămâna aceasta, pe lacul Ghidighici, chiar dacă salvatorii avertizează că stratul de gheață pe râuri și lacuri este încă subțire. Pescarii spun însă că au verificat tăria gheții înainte să pună piciorul pe ea.

Între timp, numărul cazurilor de tratament inuman în penitenciare s-a dublat în 2019, comparativ cu anul 2017. Datele se conțin în raportul realizat de Institutul pentru Democrație, împreună cu biroul avocatului poporului și cu susținerea Uniunii Europene. În ultimii ani situația în penitenciarele din Republica Moldova s-a înrăutățit, în ciuda avertizărilor venite din partea Uniunii Europene, dar și a condamnărilor la CEDO. Numai în anul 2019, Administrația Națională a Penitenciarelor a primit peste o mie de plângeri privind condițiile inumane de detenție.

Opinia ta contează. Comentează!