Jurnalul orei 15, 1 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 1 aprilie 2022, 15:50 | 969

Prezentat de Adrian Prodan

Prima zi a lunii aprilie vine cu vești proaste pentru consumatori. Curentul se scumpește esențial. Cetățenii deserviți de Premier Energy, precum și cei de la nordul țării care primesc curent de la FEE Nord vor plăti cu aproape 40 la sută mai mult pentru energie. Despre noile tarife o echipă Jurnal TV a discutat cu mai mulți locuitori din satul Prepelița, raionul Sângerei. Oamenii spun că au tăiat toate cheltuielile mai puțin prioritare, dar în condițiile noilor tarife, nu mai știu cum să economisească, pentru a nu rămâne în beznă. Unii se declară pur și simplu depășiți de valul de scumpiri.

Fostul director al Serviciul de Informații și Securitate, Vasile Botnari, a fost plasat astăzi în arest pentru 25 de zile în izolatorul CNA, fiind cercetat penal într-un dosar pentru îmbogățire ilicită. Decizia a fost luată de Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Botnari pledează nevinovat, a declarat presei avocatul Vasile Nicoară.

Percheziții au fost efectuate astăzi dimineață la mai multe adrese din Chișinău și Bălți, la foști decidenți de la Aeroportul Mărculești. Potrivit estimărilor poliției, prejudiciul cauzat de suspecți ar depăși zece milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie