Igor Dodon nu mai insistă asupra dizolvării actualului Parlament
Politic 6 noiembrie 2020, 20:00 | 3860

După ultimele metamorfoze din Parlament, Igor Dodon nu mai pledează la fel de vehement pentru alegeri parlamentare anticipate. Înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, el nu rata nicio ocazie să spună că va dizolva acest Legislativ pe care îl numea „corupt” și „nereprezentativ”, cu zeci de deputați care s-au vândut ”la legătură”, migrând dintr-o fracțiune în alta. Astăzi, Igor Dodon a spus că dispune de anumite metode pentru a menține în subordine o majoritate parlamentară indiferent de rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii sale on-line.

IGOR DODON, președinte în exercițiu: "Acum noi lucrăm mai mult sau mai puțin unit. Da, lucrurile în Parlament nu sunt simple. Majoritaea parlamentară. și așa mai departe. Dar este o stabilitate și noi lucrăm mai departe. Și eu pot să țin asta în mâinile mele. Când eu zic că noi putem - eu și echipa mea - vă asigur că noi vom menține asta. Noi știm cum.O să fie unele schimbări în Parlament? Da, o să fie probabil unele schimbări după alegerile prezidențiale. O să fie unele modificări în Guvern? Da, probabil o să fie unele schimbări în Guvern.Și vom încerca, indiferent de rezultatul alegerilor, să asigurăm ca Guvernul Chicu renovat să-și continue activitatea."

Mai mult, Dodon ne anunță că, după alegerile prezidențiale, se vor produce lucruri ”interesante” și sugerează că el și socialiștii nu au vreo problemă să negococieze cu orice partid din actualul Parlament. Asta deși anterior dădea asigurări că niciodată nu va discuta cu deputații transfugi și cu reprezentanții Partidului „Șor”.

IGOR DODON, președinte în exercițiu: "Se finalizează acestă partidă, pe care noi o numim ”prezidențiale”, și la sigur, a doua zi pe data de 16, începe următoarea. Și după cum am menționat, a doua va fi mult mai interesantă decât cea care este acum. Și noi suntem pregătiți de ea. Nu sunt sigur că oponenții noștri sunt pregătiți, dar noi suntem pregătiți. Calm, liniștit, responsabil fără emoții. Pragmatic! Suntem gata să discutăm cu toți pentru a găsi o soluție pentru Republica Moldova."

Iată ce spunea Igor Dodon în luna iulie a acestui an.

IGOR DODON, președinte în exercițiu: "Eu știu că acuș o să sară diferiți experți că ”lucrul acesta nu se poate”. Nu se poate. Dar să cumperi deputați ”cu puciokul” se poate??!! Și nimeni nimic să nu observe și să zică că totul e democratic și totul e OK? Și aceștia din miliardul furat să dea câte un milion sau câte două??? Păi, ce fel de democrație e asta?!Cu Parlamentul acesta deja nu mai ai ce face. În Parlamanetul acesta sunt deja 16-17 deputați care și-au părăsit fracțiunile, pe care i-au cumpărat. De aceea unica soluție în opinia mea sunt algerile parlamentare anticipate."

Acum două zile, deputații Partidului ”ȘOR” au aderat la platforma parlamentară ”Pentru Moldova”, creată de cei cinci deputați desprinși recent de formațiunea ”Pro-Moldova”, condusă de Andrian Candu. Astfel, noul grup parlamentar numără 14 deputați. Socialiștii dispun de 37 de legislatori, plus 3 deputați neafiliați. Astfel, o nouă majoritate parlamentară ar putea fi încropită chiar și în lipsa voturilor asigurate de Partidul Democrat.

Opinia ta contează. Comentează!