Jurnalul orei 15, 19 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 19 octombrie 2021, 19:01 | 1231

Prezentat de Adrian Prodan

Din cauza deficitului de gaze, autoritățile de la Chișinău au declanșat procedura de cumpărare a gazelor naturale din resurse alternative prin Energocom. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul, Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferințe de presă. Premierul a evitat să ofere detalii despre procesul de negocieri cu Gazprom și despre prețuri, dar a precizat că Moldova insistă ca negocierile să fie strict economice. Gavrilița a avertizat că o creștere a tarifelor este inevitabilă, dar a dat asigurări că Guvernul va compensa majorările pentru consumatorii defavorizați.

Perchezițiile făcute aseară în birourile a doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au fost determinate de probatoriul administrat în dosarul Stoianoglo. Cei doi procurori vizați ar fi Dumitru Răileanu și Elena Ceruța, dar anchetatorii nu confirmă, invocând prezumția nevinovăției. Perchezițiile au fost necesare, anunță Procuratura Generală într-un comunicat.

Cercetat penal pentru abuz în serviciu în interesul unui grup criminal specializat în sustragerea banilor de pe carduri bancare și având interdicție de a părăsi țara, Serghei Demcenco a demisionat din funcția de șef-adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Informația a fost confirmată pentru Jurnal TT de purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiției.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie