Image-Description
Avocatul lui Trump a primit 500.000 USD de la firma unui finanţator al campaniei președintelui SUA, originar din Ucraina
Externe 15 octombrie 2019, 12:59 | 1081

Rudolph Giuliani, avocatul personal al preşedintelui Donald Trump, a primit 500.000 de dolari pentru munca efectuată pentru o companie fondată de un om de afaceri arestat preventiv pentru donaţii ilegale făcute campaniei electorale a actualului lider de la Casa Albă, relatează agenţia Reuters.

Omul de afaceri Lev Parnas, originar din Ucraina, este un apropiat al lui Giuliani şi a fost implicat în eforturile avocatului de investigarea a afacerilor familiei principalului rival politic al lui Trump, fostul vicepreşedinte Joseph Biden.

Giuliani a declarat pentru Reuters că firma Fraud Guarantee, cofondată de Parnas, a angajat compania sa de consultanţă, Giuliani Partners, în august 2018, pentru servicii de asistenţă juridică privind chestiuni de reglementare.

Procurorii federali "examinează interacţiunile lui Giuliani" cu Parnas şi cu un alt asociat al avocatului, Igor Fruman, care a fost, de asemenea, pus sub acuzare pentru finanţarea ilegală a campaniei lui Trump, a declarat duminică o sursă din cadrul autorităţilor.

Cotidianul The New York Times a relatat săptămâna trecută că Parnas le-a spus asociaţilor săi că i-a plătit lui Giuliani sute de mii de dolari pentru ceea ce avocatul susţine că ar fi fost asistenţă juridică şi în afaceri. Luni, Giuliani a confirmat, pentru prima dată, că suma totală primită s-a ridicat la 500.000 de dolari.

Potrivit unei rechizitoriu, întocmit de procurorii americani, un om de afaceri neidentificat din Rusia a aranjat transferul a 500.000 de dolari din conturi bancare străine într-un cont din SUA, controlat de Fruman, în septembrie şi octombrie 2018. Banii au fost folosiţi, parţial, de Fruman, Parnas şi alţi doi indivizi inculpaţi, pentru obţinerea de influenţă în rândul politicienilor americani, se arată în rechizitoriu.

Giuliani a afirmat că este sigur că banii primiţi sunt dintr-o "sursă internă", dar nu a vrut să precizeze de unde provin.

"Ştiu, fără vreo îndoială, că sursa de unde provin banii nu este o sursă îndoielnică", a declarat avocatul într-un interviu pentru Reuters.

Opinia ta contează. Comentează!