Patrula Jurnal TV, 17 Octombrie

Analiza stării criminogene din țară, Cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Avocații lui Ruslan Popov au contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care adjunctul suspendat al procurorului general a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Și procurorul de caz a contestat decizia, argumentând că instanța nu a prezentat motive plauzibile pentru refuzul de a-l plasa pe Popov în penitenciar. Adjunctul suspendat al procurorului general pledează nevinovat și susține că dosarul său este motivat politic.

Judecătorul condamnat Oleg Melniciuc a inclus falsuri în declarațiile de avere, iar cheltuielile lui au depășit veniturile. Informația se conține în sentința motivată de Judecătoria Anenii Noi, prin care Melniciuc a fost condamnat la șapte ani de pușcărie cu executare. O decizie definitivă urmează a fi luată de Curtea de Apel Chișinău. Melniciuc respinge acuzațiile.

Fostul șef al Comisiei „Laundromat”, Inga Grigoriu, a publicat un set de documente, care ar demonstra că procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, ar fi facilitat spălătoria rusească de peste 22 de miliarde de dolari. Documentele arată că buclucașul amendament din 2011 la Legea cu privire la spălarea banilor a fost propulsat de Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, condus atunci de Viorel Chetraru, dar a fost promovat în Parlament de Stoianoglo.

Opinia ta contează. Comentează!