Jurnalul orei 17, 28 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 28 septembrie 2022, 22:17 | 640

Prezentat de Eugenia Apostu

Un grup de minori terorizează orașul Călărași. Recent, copiii ar fi furat o mașină să facă o plimbare fulger, iar mai devreme ar fi amenințat alți minori, cerându-le bani sau obiecte de preț. Autoritățile locale cunosc această problemă. Minorii se află în vizorul poliției mai bine de un an, timp în care au fost inițiate mai multe procese verbale. Dar, deoarece sunt minori, nu pot fi trași la răspundere.

Statele Unite nu vor recunoaşte niciodată anexarea de către Rusia a teritoriilor din Ucraina, a declarat șeful diplomației americane, Antony Blinken. ”Statele Unite şi aliaţii lor vor riposta cu noi şi "severe" sancţiuni împotriva Rusiei, a subliniat Blinken într-o conferință de presă, fiind întrebat ce crede despre așa-zisele referendumuri organizate de Moscova în Ucraina.

Îndrăgitul cântec al partizanilor italieni, „Bella Ciao”, a devenit un fel de imn al rezistenței și în Ucraina, și în Iran. Un clip a devenit viral pe reţelele de socializare în contextul protestelor din Iran, care au început după uciderea de către poliţie a unei tinere pentru că a purtat greşit vălul islamic. În Ucraina, femeile-soldați ai armatei ucrainene interpretează „Bella Ciao” aflându-se în tranșee.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie