Jurnal TV a intrat în posesia unei discuții private a polițiștilor de la Dubăsari
Justiţie 28 iulie 2021, 21:20 | 5174

Detalii noi, în exclusivitate, vizând polițiștii de la Dubăsari, intrați în atenția Jurnal TV. Echipa noastră de investigație a intrat în posesia unei discuții private dintre Ion Țărnă, șeful Secției investigarea infracțiunilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari și un ofițer în cadrul Inspectoratului Național de Investigație. Cei doi polițiști vorbesc despre preluarea conducerii Inspectoratului de Poliție Dubăsari, iar Țărnă scrie cine ar trebui înlăturat de la conducere, pentru a putea ajunge șef la inspectorat. Mai mult, cei doi vorbesc de remunerări ilegale, livrate sistematic unor figuri din cadrul Ministerului de Interne.

Discuțiile au avut loc la începutul anului 2020. În acea perioadă, șeful Secției investigarea infracțiunilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari, ar fi fost avansat în funcția de comisar pricipal. La început, Axenti se plânge că, la conducerea IGP ar fi revenit fostul comisar-șef, Sergiu Cociorva, ceea ce l-a deranjat. În replică, Țărnă îl numește pe Cociorva cu cuvinte licențioase. Am încercat să luăm legătura cu Ion Țărnă, dar telefonu său este deconectat. Potrivit informațiilor, acesta s-ar afla în concediu medical. Sursele noastre susțin însă că Țărnă ar fi părăsit teritoriul țării.

În aceeași discuție, Țărnă îl numește necenzurat pe fostul său șef, Dumitru Șișcanu. Solicitat de Jurnal TV, fostul șef al IP Dubăsari, Dumitru Șișcanu, s-a arătat deranjat de discuțiile menționate și nu a dorit să le asculte.

Țărnă continuă să-și umilească conducerea și scrie că Burciu ar fi de nivelul unui sectorist. L-am contactat și pe actualul șef adjunct al IP Dubăsari vizat în discuție. "Nu comentez nicicum. Consider că sunt niște aberații, ceea ce ține de relațiile mele cu domnul Țărnă sunt niște relații de serviciu, nu mai mult.", a spus acesta.

Mai jos, unul dintre ei îl întreabă pe celălalt dacă Alexei Vizdan va fi numit șef-adjunct al Inspectoratului de Poliție Dubăsari. Țărnă scrie că trece, deoarece așa i-ar fi promis Grobic. Sursele noastre din Procuratură afirmă că ar fi vorba de fostul șef al IP Dubăsari, actualul șef-adjunct al IGSU, Vitalie Grabovschi. L-am telefonat pe fostul șef de la Dubăsari, Vitalie Grabovschi.

Imediat după aceasta Vitalie Grabovschi a blocat numărul de telefon al redacției JurnalTV. Am fost nevoiți să-l apelăm de pe un alt telefon. Abia peste o oră, Grabovschi a revenit și ne-a cerut să-i expediem întrebările pe o adresă de e-mail și a promis că ne va răspunde. Pană la ora difuzării materialului nu a venit nici un răspuns de la actualul șef-adjunct al IGSU, vizat în discuție.

Revenim la discuție și, din ea, observăm că Țărnă continuă să povestească despre planurile sale de preluare a conducerii Inspectoratului de Poliție Dubăsari și îl anunță pe coleg că imediat după ce Alioșa, adică Alexei Vizdan, va ajunge șef-adjunct, urmează alte numiri. Țărnă îi spune că, din cauza situației politice, urmează mai multe schimbări, însă îl asigură că, după ce îl vor demite pe Dumitru Șișcanu din funcția de șef al inspectoratului, Ion Țărnă îi va lua locul.

Discuțiile durează mai bine de jumătate de oră, iar Ion Țărnă spune că, dacă vor prelua conducerea IP Dubăsari, nu ar mai avea nevoie de nimic. L-am telefonat repetat pe procurorul anticorupție Victor Muntean, cel care instrumentează dosarul de corupție în care sunt vizați Ion Țărnă și Alexei Vizdan, pentru a afla la care cauză penală sunt atașate aceste discuții. Acuzatorul ne-a anunțat însă, că încă nu a revenit din concediu și nu poate să ne ofere aceste detalii.

Opinia ta contează. Comentează!