Vorbind despre posibilitatea de a candida în circumscripția Hâncești pentru un mandat de deputat, Maia Sandu a spus că s-a întâlnit cu organizația PAS de acolo și i s-a transmis că oamenii de acolo susțin această idee.

Întrebată cum vede posibilitatea de a-l avea drept contracandidat pe Vlad Filat, care este originar din Lăpușna, o localitate care face parte din circumscripție, ea a declarat că acesta ar face „un deserviciu PLDM-ului” dacă s-a implica din nou în politică și că nu îl consideră pe acesta „un contracandidat serios”.

„Sunt surprinsă de faptul că cineva care a fost parte la dezastrul prin care a trecut Republica Moldova admite că ar putea să revină în politică. Și mai ales vorbește de moralitate, stat de drept…”, a subliniat Maia Sandu.

Atunci când a fost întrebată când își va anunța candidatura la alegerile prezidențiale, Maia Sandu a răspuns: „la momentul potrivit”. Ea a precizat că o decizie finală încă nu ar fi fost luată, dar crede că trebuie să candideze „cel care are cele mai mari șanse să-l dea jos pe Dodon”, iar pentru aceasta e necesar ca forțele politice de centru-dreapta să facă front comun.

Totodată, lidera PAS a afirmat că nu a discutat, deocamdată acest subiect cu partenerul său din blocul ACUM, liderul Platformei DA Andrei Năstase.