Tallinn, lider la capitolul curățenie
Externe 3 aprilie 2024, 20:08 | 247

Capitala Estoniei, Tallinn, a devenit una dintre cele mai curate localități urbane din întreg spațiul comunitar. Acest lucru a devenit posibil datorită unui proiect, care le oferă locuitorilor posibilitatea de a duce toate deșeurile, inclusiv mobilierul de care nu mai au nevoie, într-un singur loc. Cine și cum gestionează acest proces, vedeți într-un reportaj semnat de Iulia Sarivan.

Toate obiectele uzate sau învechite, fie plastic sau electrocasnice, pot fi aduse pe teritoriul companiei locale de sortare a deșeurilor.

JUHAN HINDOV, PR manager al companiei: "-Hârtia o primim gratis. -Dar ce e contra plată? -Deșeurile de construcții, de exemplu. Dar cel mai important, bateriile, vopseaua și diluantul, aceste produse chimice, care sunt foarte periculoase pentru mediul înconjurător, le primim gratis."

Aici, deșeurile sunt sortate, iar apoi - duse la prelucrare.

JUHAN HINDOV el, ru, PR manager al companiei: "Efectele sunt vizibile. Dacă în urmă cu 20 de ani, în parcurile orașului erau lăsate și cauciucuri, și fragmente de mobilă, și calculatoare stricate, acum mergi și vezi doar curățenie!"

IULIA SARIVAN, reporter Jurnal TV: "Există și o cameră specială de depozitare, unde locuitorii orașului Tallinn pot aduce obiecte de care nu mai au nevoie, cum ar mobilă, sau cum ar fi cărți pe care deja le-au citit. De asemenea, pot aduce și veselă în stare bună, iar de aici sunt luate de alți locuitori ai orașului."

Acest serviciu este absolut gratis, atât pentru cei care aduc obiecte, cât și pentru cei care iau obiectele din camera de depozitare.

Acest bărbat spune că vine aici în fiecare săptămână și de fiecare dată găsește lucruri utile.

În orașul Tallinn sunt patru astfel de companii de sortare a deșeurilor, create cu bani din bugetul local și cu fonduri din partea Uniunii Europene.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie