Jurnalul orei 15, 6 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 6 aprilie 2022, 18:56 | 771

Prezentat de Vasile Luchianu

Atrocitățile comise de armata rusă în Ucraina au generat o reacție în lanţ a ţărilor occidentale, care au anunțat expulzări pe bandă rulantă ale diplomaților ruși. Zeci de membri ai personalului diplomatic acreditați în statele membre ale NATO au fost trimiși acasă sub acuzația de spionaj. Și România a condamnat ieri crimele comise de ruși la Bucea și a expulzat zece diplomați ruși. O decizie similară a luat și Italia.

Preoții care în mod nejustificat au îndemnat credincioșii la ură interetnică și dezbinare vor fi sancționați conform canoanelor judecății bisericești, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Moldovei. În lista celor care au comis o astfel de abatere este și parohul bisericii din satul Cotova, raionul Drochia, Ioan Grigoraș. Într-o emisiune pe care o prezintă la postul de televiziune Drochia TV, acesta a justificat agresiunea militară a Rusiei. Emisiunea a fost ștearsă recent din spațiul online. Un reporter Jurnal TV l-a întrebat astăzi pe Ioan Grigoraș dacă este pregătit să-și primească pedeapsa judecății bisericești. Acesta ne-a spus că nu vede vreun temei pentru a fi pedepsit.

Vladimir Zelenski a declarat în fața Consiliului de Securitate al ONU că acțiunile trupelor ruse în Ucraina sunt printre cele mai groaznice crime de război care au fost comise în lume de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Liderul de la Kiev a cerut ca Rusia să fie exclusă din acest for, unde dreptul său de veto blochează orice decizie. Zelenski a declarat la ONU că Rusia masacrează intenționat poporul ucrainean și a atras atenția că din zonele de ocupație au fost deportați ilegal în Federația Rusă zeci de mii de ucraineni, în ceea ce Moscova numește o evacuare voluntară.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie