Maia Sandu îi îndeamnă pe cetățeni să se vaccineze, pentru că ”doar așa putem scăpa de criza sanitară și economică”
Politic 7 mai 2021, 15:33 | 909

Președintele Maia Sandu s-a imunizat cu prima doză de ser anticovid AstraZeneca și i-a îndemnat pe toți oamenii să accepte vaccinarea. ”Este singura soluție”, a declarat Sandu, dând asigurări că în perioada următoare vor exista suficiente doze pentru imunizarea tuturor cetățenilor.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Este foarte important. Mulți dintre noi am pierdut oameni dragi în această pandemie. Și mai mulți au pierdut venituri, salarii, unii au pierdut locurile de muncă. Foarte mulți suferă din cauza că nu pot să își vadă oamenii dragi, nu se pot aduna împreună cu prietenii familia și pentru ca să punem capăt acestor nenorociri, să putem ieși din această pandemie. Singura soluție este să ne vaccinăm."

Maia Sandu a precizat că astăzi la Chișinău urmează să ajungă un nou lot de vaccinuri, donat de Guvernul de la București.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Astăzi, va ajunge în țară următoarea donație, de 100 mii de doze, din partea României. Este vorba despre vaccinul AstraZeneca. Dacă până acum am avut această problemă, de acces limitat la vaccin, de acum în colo nu mai avem această problemă."

Potrivit Ministerului Sănătății, ieri a fost administrat un număr record de vaccinuri într-o singură zi - 11 mii 344 de doze. În acest fel, autoritățile din sănătate informează că patru la sută din populația Republicii Moldova s-au imunizat împotriva COVID-19.

Opinia ta contează. Comentează!