171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu
Cultură 15 ianuarie 2021, 20:06 | 2532

Astăzi, pe Aleea clasicilor din Chișinău s-au citit poezii, au fost ținute discursuri și au fost interpretate melodii pe versurile poetului. La bustul lui Mihai Eminescu au venit mulți oameni, pentru a marca 171 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești.

TITUS ȘTIRBU, poet: "În această zi se adună lumea cam este tot, prin biblioteci, prin sălile de studii, fiind că este ziua lui Eminescu și uite că iată de la acest principiu, de la această dată, s-a luat decizia ca Ziua Culturii în Republica Moldova să fie 15 ianuarie."

ARCADIE SUCEVEANU, poet, eseist basarabean: "Iată că timpul trece, sunt 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, dar poezia lui continuă să rămână vie în circuitul didactic, poezia lui a devenit un bun național și internațional putem spune, fiind că el este tradus în tot mai multe limbi. La ora actuală, creația lui înregistrează peste 90 de traduceri în peste 150 de țări ale lumii."

Versurile lui Eminescu nu au limită de vârstă, afirmă pasionații de creația poetului.

Prezentă la eveniment, viceprimarul de Chișinău Angela Cutasevici a menționat că Eminescu este ultimul romantic, care a lăsat drept moștenire posterității operele sale incontestabile.

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar al capitalei: "De mici învățăm poezia lui Eminescu, cântăm poezia lui Eminescu, iubim în stil Eminescian. Eminescu este poetul poeților."

Mihai Eminescu s-a născut în ziua de 15 ianuarie 1850, la Botoșani. El rămâne cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Opinia ta contează. Comentează!