Image-Description
Alarmă la Barcelona: Problemele de la genunchi au revenit și medicii campioanei Spaniei sunt în alertă
Sport 6 septembrie 2018, 14:30 | 1375

Arturo Vidal (31 de ani) le dă mari emoții celor de la Barcelona. Mijlocașul a părăsit antrenamentul naționalei din Chile din cauza unor dureri la genunchiul drept, același la care a suferit operația ce l-a făcut să rateze ultima parte a sezonului trecut la Bayern și la care a mai suferit o intervenție chirurgicală și în urmă cu 4 ani și jumătate.

"Alarmă la Barcelona!", a titrat, miercuri, cotidianul Mundo Deportivo, care a precizat că prezența pe teren a lui Vidal la meciul lui Chile cu Japonia, de vineri, este pusă sub semnul întrebării. Se ia în calcul chiar părăsirea definitivă a lotului național pentru această acțiune și revenirea la Barcelona, pentru tratament. Clubul catalan menține contactul cu membrii staff-ului medical chilian, pentru a decide în scurt timp ce este de făcut în privința mijlocașului.

18 milioane de euro a plătit Barcelona în această vară pentru transferul lui Arturo Vidal de la Bayern Munchen. Campioana Spaniei știa de problemele pe care le-a avut la genunchiul drept, operat în luna aprilie pentru îndepărtarea unui corp străin prezent la nivelul articulației, după cum spunea și antrenorul de atunci al bavarezilor Jupp Heynckes.

Este același genunchi la care Vidal s-a operat și în mai 2014, când a suferit o intervenție prin artroscopie pentru o leziune la menisc. A grăbit recuperarea pentru a putea juca alături de Chile la Cupa Mondială din Brazilia, iar de atunci a tot avut bătăi de cap cu acea articulație.

În 4 meciuri oficiale a apărut Arturo Vidal la Barcelona în acest sezon. A jucat 4 minute în Supercupa Spaniei, cu FC Sevilla, iar în campionat a jucat 5 minute cu Alaves, 14 minute cu Real Valladolid și 19 minute cu Huesca.

Două trofee a câștigat Arturo Vidal cu naționala statului Chile: Copa America (2015) și ediția centenară de la Copa America (2016), de fiecare dată în fața Argentinei lui Messi. În 2017, a jucat finala la Cupa Confederațiilor din Rusia, pierdută cu 0-1 în fața Germaniei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie